Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Annikki Jaskari (1913-1982)

 

Annikki syntyi 13. huhtikuuta 1913 Karstulassa Aaro Jaskarin ja Olga Krookin nuorimmaksi lapseksi. Muut sisarukset olivat Olga Irene, s. 1903, joka syntyi Amerikassa sekä Toivo Antero s. 1905 ja Martta Alli, s. 1906. Irene ja Antero syntyivät Karstulassa. 

 

Annikki jäi jo 12-vuotiaana orvoksi isästään. Isä Aaro Jaskari oli kansanedustaja ja hän kuoli yllättäin salamaniskuun kokousmatkallaan. Kun Olga-äitikin kuoli alkuvuodesta 1928, jäi Annikki täysorvoksi alle 15-vuotiaana. Vanhemmat sisarukset huolehtivat Annikista.

Annikki avioitui vuonna 1935 petäjävetisen Kalervo Kaupin kanssa. Annikki ja Kalervo saivat neljä lasta, kolme tyttöä ja pojan, vuosien 1936-1941 aikana. Kalervo kaatui jatkosodan alussa, joten Annikki jäi sotaleskeksi neljän pienen lapsen kanssa, joista nuorin ei edes ehtinyt nähdä isäänsä.

Annikki asui Saarijärvellä ja ylläpiti täyshoitolaisia, keräsi marjoja ja siten sai jotenkuten lapsensa elätetyiksi. Petäjävedellä asuvat Kalervon sukulaiset lähettivät silloin tällöin ruoka-apua. Annikki avioitui uudelleen sodan jälkeen saarijärveläisen Toivo Rautiaisen (1920-2006) kanssa. Annikki ja Toivo saivat kaksi poikaa.

Annikki kuoli vuonna 1982 ja hän ehti eläessään jo isomummoksi, kun hänen ensimmäinen lapsenlapsenlapsensa syntyi edellisenä vuonna.

    Annikki Jaskari

      Annikki Jaskari 

 

Annikki ja ensimmäinen lapsi

Annikki vanhimman lapsensa kanssav. 1937. Taustalla heidän silloinen kotinsa, Saarijärvellä sijaitseva Tarvaalanmaatalousoppilaitoksen asunto ja toimistorakennus.

 

Annikki ja lapsenlapsi

      Annikki lapsenlapsensa kanssa jouluna 1960